İrigül Topluluğu tarım faaliyetlerine 2006 yılında, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde kaliteli organik tarım ve tarımsal girdilerin pazarlanması alanında başlamıştır. Şirketin kuruluş yıllarından beri kurumsal hedefi her zaman dürüst, güvenilir bir şirket olarak faaliyetlerini büyüyerek sürdürmek, Türk çiftçisine ve tüketicisine daima en kaliteli hizmetleri sunarak tarım sektöründe bilinirliği yüksek, güçlü bir isim olarak yer almaktır. Şirketimiz bu hedeflerini günümüze kadar koruyarak ve geliştirerek gelebildiği için bugün ülkemizin saygın şirketleri arasında yer alarak yurt içi ve yurt dışı paydaşları ile birlikte hizmet vermeye devam etmektedir.
Şirketimiz günümüzde kendi üretim tesislerinde ürettiği sebze-meyve, her çeşit gübre, zirai ilaç gibi tarım kimyasallarının yanı sıra, uluslararası bilinirliğe sahip sektördeki güçlü firmaların ürünlerinin dağıtımını da, sahip olduğu güçlü lojistik alt yapısı ve dağıtım ağıyla yurdumuzun dört bir yanındaki müşterilerine zamanında ulaştırmakta, aynı zamanda uzman teknik kadrosuyla satış sonrası hizmetlerini güçlü bir şekilde sunarak çiftçimizi teknik konularda destekleyerek toplam kalite anlayışını tamamlamaktadır.
Şirketimiz, tecrübeli kadrosu ile yurt dışındaki yeni tarımsal uygulamaları ve başarısı kanıtlanmış yeni ürünleri her gün takip ederek bunların yurdumuz koşullarına uygun olanlarını ithal etmek suretiyle ülkemiz çiftçisinin istifadesine sunmaktadır. Çünkü biz teknolojik gelişmelerin yakından izlenmesi ve bunların ülkemiz çiftçisine kazandırılması ile Türk Tarımı'nın daha başarılı olacağına inanmaktayız. Doğru ürünler ve yöntemlerle birim alandan daha yüksek verim elde edilmesi ve çiftçimizin gelirinin yükseltilmesi, artan nüfusumuzun doğru ve sağlıklı beslenmesi, sürdürülebilir tarımın ülkemizde tesisi, çevreye gerçek anlamda duyarlı üretim şekli, tarımsal ürünlerimizin yurt dışı pazarında öncelikli tercih edilmesi, şirketimiz için her zaman birinci öncelikli bakış açısı ve iş yapış tarzı olmaya devam edecektir.
ZİRAİ AR-GE MERKEZİ
Tarımın doğal koşullara bağlı olması, ekolojik koşulların ülkelere hatta bölge ve yörelere göre değişmesi nedeniyle tarımsal araştırmaların bu koşullar dikkate alınarak yapılması önem taşıyor. Küresel ölçekte kullanılan tarım teknolojilerinin ülke koşullarına göre uygulanabilirliğinin denenmesi ve bu koşulların iyileştirilerek daha iyi teknolojilerin ortaya konması gerekiyor.
İrigül Topluluğu zirai Ar-Ge birimi 14 yıldır enerji bitkilerine, alternatif ürünlere, sulama sistemlerine, tarımsal girdilerin azaltılmasına yönelik araştırmalar yapmaktadır.
AKILLI SERA PROJELERİ
İrigül Topluluğu komple, yüksek teknoloji sera projeleri sağlamakta uzmanlaşmış bir firmadır. Başarılı bir sera projesi geliştirmek ve uygulamak için her hususu dikkate alarak müşterilerimizin yükünü hafifletiyoruz. Bu süreç aşağıdaki adımları içerir:
· Tasarım
· İmalat
· Lojistik
· Kurulum
· Kültivasyon
· Servis
Her adım bizim gözetimimizde uygulanır, yani işin özü tüm süreçten tek bir şirket sorumludur.
Tasarım
İrigül Topluluğu uzmanları optimal çözümler tasarlamak ve geliştirmek için geniş bilgi ve deneyimlerinden en iyi şekilde yararlanırlar.
· Geliştirme
· Araştırma
· Tasarım
Üretim
Deneyimli uzmanlar, her proje için gerekli olan çeşitli belirli bileşenlerin üretimiyle ilgilenir. İmalat ve montaj şirketimiz bünyesinde yapılır.
· İmalat
· Montaj
· Uzmanlık
Lojistik
Kompozit malzemeler, Hollanda'daki üretim tesisimizden gönderilir. Gerekli tüm ihracat belgeleri hızlı ve doğru hizmeti sağlamak için uzmanlar tarafından hazırlanır; bu İrigül Topluluğu'nun en önemli özelliklerinden biridir.
· Paketleme
· Depolama
· Sevkiyat
Kurulum
İrigül Topluluğu'nun gözetimi altında, yerel profesyoneller serayı monte etmek ve sistemleri yerinde kurmak için çalışırlar. Bunu proje yönetimi evresi takip eder.
· Montaj
· Kurulum
· Proje yönetimi
Kültivasyon
İrigül Topluluğu’nun hizmet taahhüdü seranın teslim edilmesiyle bitmez. Müşteriler yetiştirme faaliyetleri ve sera tesisinin gündelik işleyişi açısından da uzmanlarımızın bilgi ve deneyimlerinden faydalanırlar. Teknik ve yönetim uzmanlarımız, modern sera bitki üretiminde yer alan karmaşık süreçlerde gereken tüm desteği sağlarlar.
· Ürün yetiştirme danışmanlığı
· Kültivasyon desteği
· Yönetim danışmanlığı
Servis
Modern bir sera üretim tesisi çeşitli faktörlerin karmaşık bir birleşimidir. Sebzeler, çiçek ve bitkiler her gün ve her saat optimal yetiştirme koşulları gerektirdiğinden, hiçbir şirket herhangi bir bölümde işin kesintiye uğramasını göze alamaz. Bu yüzden İrigül Topluluğu'nun teknik destek mühendisleri günde 24 saat, haftada 7 gün aranabilir. Bir aksilik olması durumunda, süreci hızla yeniden işler duruma getirmek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar.
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ
Güneş enerjisinin dünyadaki ve ülkemizdeki elektrik üretimindeki payı hızla artmaktadır. Son 10 yılda, dünyada güneş elektrik enerjisi kapasite artışı yaklaşık %1000 olarak gerçekleşmiştir. Yurtiçi enerji kaynaklarının kullanımının arttırılması, elektrik üretiminde verimli ve çevre dostu kaynakların yaygınlaştırılması ve toplam elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payının arttırılması Türkiye’nin temel enerji politikası çizgileri haline gelmiştir. İrigül Topluluğu olarak, hızla büyüyen güneş enerjisi sektöründe yer almak isteyen yatırımcılara ve elektrik ihtiyacını güneş enerjisi sistemleri ile karşılamak isteyen kişi ve kuruluşlara anahtar teslim projeler sunuyoruz. Müşterilerimizin için projelerin tüm yönetimini ve sorumluluğunu İrigül Topluluğu olarak alarak, daha açık ve kolay bir görüş alanı yaratıyoruz.
› Arazi geliştirme
Yatırımcı için mevcut arsaya veya çatı yüzeyine en uygun fonksiyonun belirlenmesi ve ideal konseptin oturtulması
› Fizibilitenin yapılması
Projenin tüm teknik ve finansal analizlerinin yapıldığı Öz Fizibilite Raporunun hazırlanması
› Resmi izin ve onayların alınması
Resmi kurum ve kuruluşlar ile izin ve onay sürecinin yürütülmesi
› Yerel Elektrik Dağıtım Şirketine başvuru yapılması
Proje yapılmasının planlandığı bölgedeki yerel elektrik dağıtım şirketi ile başvuru sürecinin yürütülmesi
› TEDAŞ Proje Onayının alınması
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Proje Onay ve izin süreçlerine başlanması; istenen standartlara uygun teknik projelerin hazırlanması
› İnşaata başlayacak duruma getirilmesi
Sahanın inşaat ve montaj aşaması için uygun şartlara getirilmesi
› EPC, Anahtar teslimi kurulum
Ürün tedariki, lojistik & depolama hizmeti, inşaat ve tüm kurulum aşamalarının tamamlanması ve tamamen test edilerek kullanıma hazır olarak yatırımcıya sunulması
› Kurulum Sonrası işletme ve Bakım
Yatırımcının isteği doğrultusunda, kurulacak enerji üretim tesisinin tüm işletme ve bakım sorumluluğunun alınması
› Monitoring - İzleme
İşletme periyodunda şebeke kalitesinin ölçülmesi, olası hata ve aksaklıkların raporlanması ve çözüm takibi hizmetlerinin verilmesi
RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ
Günümüz Türkiye’sinde her geçen gün artan enerji ihtiyacının giderek tükenmekte olan ve çevreye zararlı olan fosil yakıtlardan değil de tamamen doğal, yenilenebilir ve sürdürülebilir kaynaklar kullanılarak karşılanması esasında en büyük pay sahibi olan Rüzgar enerji santrallerinin sayısı giderek artmaktadır. Günümüz piyasa koşullarında büyük şirketlerin yöneticilerinin gelecek için en büyük kaygısı ihtiyaçları olan elektriği temin edememektir. Bu durum, firmaları hem gelecekteki enerji eksikliği kaygısını gidermek hem de mevcut durumdaki elektrik faturalarında ciddi bir tasarruf sağlamak için enerji yatırımı yapmaya itmektedir. Yatırımcılarımıza hem kendi elektriklerini üretmelerini, hem de üretilen elektrik fazlasını devlete satarak kazanç elde etmelerini sağlıyoruz.
› Arazi analizi
Yatırımcının arazisinin bulunduğu bölgenin rüzgar değerlerine göre en uygun sınıftaki türbinin belirlenmesi.
› Fizibilitenin yapılması
Projenin tüm teknik ve finansal analizlerinin yapıldığı Öz Fizibilite Raporunun hazırlanması
› Resmi izin ve onayların alınması
Resmi kurum ve kuruluşlar ile izin ve onay sürecinin yürütülmesi
› Yerel Elektrik Dağıtım Şirketine başvuru yapılması
Proje yapılmasının planlandığı bölgedeki yerel elektrik dağıtım şirketi ile başvuru sürecinin yürütülmesi
› RAPSİM Süreci
Rapsim süreç dosyasının hazırlanması ve Tübitak, Genel Kurmay, Mit ve Enerji Bakanlığından gerekli izinlerin alınması.
› TEDAŞ Proje Onayının alınması
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Proje Onay ve izin süreçlerine başlanması; istenen standartlara uygun teknik projelerin hazırlanması
› İnşaata başlayacak duruma getirilmesi
Sahanın inşaat ve kurulum aşaması için uygun şartlara getirilmesi
› EPC, Anahtar teslimi kurulum
Ürün tedariki, lojistik & depolama hizmeti, inşaat ve tüm kurulum aşamalarının tamamlanması ve tamamen test edilerek kullanıma hazır olarak yatırımcıya sunulması
ATIKTAN ENERJİ ÜRETİM SİSTEMLERİ
“Her 1 ton atık bertarafında; en az 1,5 ton buhar enerjisi üretilebilirken, tesise entegre edilebilen türbinler sayesinde elektrik enerjisi elde edilebilmektedir.”
Çevreye zarar veren ve bertaraf edilmesi gereken atıklar, INEVA teknolojisinde değerli bir enerji kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bu sistemle madde ve enerji döngüsü oluşturularak sürdürülebilir bir değişim hedeflenmektedir.
Ayrıca yakılan bu atıklar biyokütle kapsamında yenilenebilir enerji yakıtı olarak kullanılarak elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirilebilmektedir.
ATIKSU NEDİR? NEDEN ARITILMALIDIR?
Evsel, endüstriyel, tarımsal ve diğer kullanımlar sonucunda kirlenmiş veya özellikleri kısmen veya tamamen değişmiş, yerleşim birimlerinin cadde, otopark ve benzeri alanlarına düşen yağışların yüzey veya yüzeyaltı akışa dönüşmesi sonucunda meydana gelen sulardır.
Evlerde veya endüstride kullandığımız suyun çıkış değerleri alıcı ortam standartlarına göre limitlendirilmiştir ve limit değerlere uymayanların ise atıksu arıtma tesislerinde yapılacak prosesler nihayetinde deşarj değerlerinin bu limitlerin altına indirilmesi gerekmektedir. Atıksu arıtma tesislerine bu noktada ihtiyaç duyulmaktadır.
ARITMA ÇAMURU NEDİR? NEDEN BERTARAF EDİLMELİDİR?
Atık su arıtma süreçlerinde, biyolojik arıtma sonunda çözünmüş hâldeki maddelerin mikroorganizma bünyesine geçirilmesiyle ortaya çıkan akışkan özellikteki atıklar “arıtma çamuru” olarak isimlendirilir. Arıtma çamuru, atık su arıtımının bir ürünüdür ve her geçen gün biriken çamurun miktarı ve dolayısıyla çamurun depolanması için gereken alan da arttığı için çamurun bertarafı daha hayati bir ihtiyaç haline gelmiştir.
Atıksuların içerisinde bulunan tüm patojenik organizmalar, kirleticiler ve atıksu arıtma tesislerinde suların deşarj limitlerine ulaşabilmesi için proseslerde kullanılan kimyasallar, çamura dönüşür. Bu sebeple arıtma çamurları içerisinde zararlı maddeler barındırmaktadır. İnsan sağlığı ve çevreye büyük zararları olan bu çamurlar hiçbir proses için değerlendirilebilir değildir ancak iyi bir kalorifik değer taşımaktadırlar. Bu nedenle bu çamurlar uygun termal proseslerde bertaraf edilerek enerji olarak ekonomiye geri kazandırılabilir.
TERMAL BERTARAF
“2006 Avrupa Birliği Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Referans Dokümanı gereğince atıkların kumlu tip akışkan yatak teknolojisi ile termal olarak bertaraf edilmesi uygun görülmektedir.” Termal bertaraf, çamur içindeki yanıcı maddelerin ekzotermik olarak hızlıca oksidasyonu şeklinde tanımlanabilen tam yanma işleminden ibarettir.
Termal bertaraf işleminin üstün yönleri;
- Çamur kekinin hacmini ve ağırlığını yaklaşık %95 oranında düşürür.
- Patojenler tamamen yok edilir.
- Toksinleri yok eder veya azaltır.
- Atık ürünlerin termal bertarafıyla enerji kazanımı mümkündür ve bu enerji yenilenebilir enerji statüsünde satılabilir.